Grillowane ślimaczki z polędwicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ślimaczki z polędwicy

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

8 sztuk

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę rozcinamy wzdłuż nożem,ale nie do końca. Przykrywamy folią i rozbijamy,aż utworzy się jeden płat mięsa. Posypujemy solą ,pierzem i słodką papryką z obu stron. Polędwicę z jednej strony smarujemy cienką warstwą masła. Na maśle układamy obok siebie plastry sera a na nich plastry szynki. Ścisło zwijamy i owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy polędwica się schłodzi, będzie nam łatwiej ją pokroić.

Krok 2

Wyjmujemy mięso i odwijamy z folii. Kroimy w plastry grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek nakłuwamy na długą wykałączkę i oprószamy przyprawą do grilla. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z obu stron aż mięso straci surowy 'kolor'. Podajemy z surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ślimaczki z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej