
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżeczka
8 sztuk
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę rozcinamy wzdłuż nożem,ale nie do końca. Przykrywamy folią i rozbijamy,aż utworzy się jeden płat mięsa. Posypujemy solą ,pierzem i słodką papryką z obu stron. Polędwicę z jednej strony smarujemy cienką warstwą masła. Na maśle układamy obok siebie plastry sera a na nich plastry szynki. Ścisło zwijamy i owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy polędwica się schłodzi, będzie nam łatwiej ją pokroić.
Krok 2
Wyjmujemy mięso i odwijamy z folii. Kroimy w plastry grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek nakłuwamy na długą wykałączkę i oprószamy przyprawą do grilla. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z obu stron aż mięso straci surowy 'kolor'. Podajemy z surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























