
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uwaga: to danie nie ma nic, absolutnie nic wspólnego z podawaną w polskich barach kostką rybną w marchewkowo-pomidorowym sosie. Przyrządzonego według mojego przepisu grillowanego pstrąga po grecku nie skrytykuje żaden Grek. Słowo!
Krok 2
Ryby natrzyj w środku przyprawą do ryb knorr . Wymieszaj fetę, miętę, cytrynę, pomidory
Krok 3
i oliwki, mieszaniną nafaszeruj pstrągi. Zamiast oczu włóż kapary. Posmaruj skórę ryb oliwą
Krok 4
i grilluj po 4 minuty z każdej strony (możesz w specjalnych „łapkach” do grillowania ryb).
Krok 5
*Słodka cytryna: ugotuj syrop z wody i cukru w proporcji 1: Włóż sparzoną i dokładnie wyszorowaną cytrynę, gotuj, aż będzie miękka. Po ostudzeniu pokrój ją na kawałeczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























