
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uwaga: to danie nie ma nic, absolutnie nic wspólnego z podawaną w polskich barach kostką rybną w marchewkowo-pomidorowym sosie. Przyrządzonego według mojego przepisu grillowanego pstrąga po grecku nie skrytykuje żaden Grek. Słowo!
Krok 2
Ryby natrzyj w środku przyprawą do ryb knorr . Wymieszaj fetę, miętę, cytrynę, pomidory
Krok 3
i oliwki, mieszaniną nafaszeruj pstrągi. Zamiast oczu włóż kapary. Posmaruj skórę ryb oliwą
Krok 4
i grilluj po 4 minuty z każdej strony (możesz w specjalnych „łapkach” do grillowania ryb).
Krok 5
*Słodka cytryna: ugotuj syrop z wody i cukru w proporcji 1: Włóż sparzoną i dokładnie wyszorowaną cytrynę, gotuj, aż będzie miękka. Po ostudzeniu pokrój ją na kawałeczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej