
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uwaga: to danie nie ma nic, absolutnie nic wspólnego z podawaną w polskich barach kostką rybną w marchewkowo-pomidorowym sosie. Przyrządzonego według mojego przepisu grillowanego pstrąga po grecku nie skrytykuje żaden Grek. Słowo!
Krok 2
Ryby natrzyj w środku przyprawą do ryb knorr . Wymieszaj fetę, miętę, cytrynę, pomidory
Krok 3
i oliwki, mieszaniną nafaszeruj pstrągi. Zamiast oczu włóż kapary. Posmaruj skórę ryb oliwą
Krok 4
i grilluj po 4 minuty z każdej strony (możesz w specjalnych „łapkach” do grillowania ryb).
Krok 5
*Słodka cytryna: ugotuj syrop z wody i cukru w proporcji 1: Włóż sparzoną i dokładnie wyszorowaną cytrynę, gotuj, aż będzie miękka. Po ostudzeniu pokrój ją na kawałeczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej