
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
null
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Z awokado wydrąż miąższ i drobno pokrój.
Krok 2
Następnie zmieszaj wszystkie składniki, zblenduj i dopraw. Dodaj natkę pietruszki i raz jeszcze zblenduj.
Krok 3
Z chleba wyciśnij koła i zapiecz w piekarniku. Po ostudzeniu nałóż przygotowaną masę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej