Grzanki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Z awokado wydrąż miąższ i drobno pokrój.

Krok 2

Następnie zmieszaj wszystkie składniki, zblenduj i dopraw. Dodaj natkę pietruszki i raz jeszcze zblenduj.

Krok 3

Z chleba wyciśnij koła i zapiecz w piekarniku. Po ostudzeniu nałóż przygotowaną masę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej