Grzanki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Z awokado wydrąż miąższ i drobno pokrój.

Krok 2

Następnie zmieszaj wszystkie składniki, zblenduj i dopraw. Dodaj natkę pietruszki i raz jeszcze zblenduj.

Krok 3

Z chleba wyciśnij koła i zapiecz w piekarniku. Po ostudzeniu nałóż przygotowaną masę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej