Grzanki z mozzarellą i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z mozzarellą i pomidorkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

12 sztuk

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w plastry. Każdą kromkę posmaruj z dwóch stron oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą w mini kostkach Knorr. Grzanki ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Na wierzchu grzanek połóż po plasterku mozzarelli i 2-3 plasterki pomidorków koktajlowych.

Krok 3

Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Przed podaniem posyp grzanki posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej