Grzanki z mozzarellą i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z mozzarellą i pomidorkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

12 sztuk

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w plastry. Każdą kromkę posmaruj z dwóch stron oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą w mini kostkach Knorr. Grzanki ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Na wierzchu grzanek połóż po plasterku mozzarelli i 2-3 plasterki pomidorków koktajlowych.

Krok 3

Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Przed podaniem posyp grzanki posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej