Grzanki z mozzarellą i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z mozzarellą i pomidorkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

12 sztuk

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój w plastry. Każdą kromkę posmaruj z dwóch stron oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą w mini kostkach Knorr. Grzanki ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Na wierzchu grzanek połóż po plasterku mozzarelli i 2-3 plasterki pomidorków koktajlowych.

Krok 3

Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 4

Przed podaniem posyp grzanki posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z mozzarellą i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej