Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kulki lodów o różnych smakach ułóż w miseczce jedna na drugiej.

Krok 2

Deser polej sosem czekoladowym i posyp kolorowymi gwiazdkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Lodowa wieża, oblana czekoladową polewą to ciekawy sposób na przygotowanie deseru. Doskonale nadaje się zarówno na podwieczorek, jak i specjalne okazje, np. urodziny czy spotkanie w gronie przyjaciół. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku produktów: lodów o różnych smakach (np. czekoladowych, śmietankowych i truskawkowych), sosu czekoladowego oraz kolorowej posypki w kształcie gwiazdek. Kulki lodów o różnych smakach ułóż jedna na drugiej. Następnie polej je czekoladowym sosem i udekoruj kolorową posypką. Gotowe! Otrzymane w ten sposób lody możesz podawać razem z owocami i bitą śmietaną, najlepiej serwowanymi na osobnym talerzu. Sprawdzą się m.in. truskawki, maliny, borówki lub wiśnie. Przepis na lodową wieżę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując sos czekoladowy malinowym musem, a kolorową posypkę wiórkami przyrządzonymi z czekolady lub uprażonymi na suchej patelni migdałami. Pobierz listę niezbędnych składników i wypróbuj nasz przepis na lodową wierzę w trzech smakach.