Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
6 łyżek
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi kroję na kawałki 2 cm.
Krok 2
Ananasa obieram, wykrawam niejadalny środek i kroję w kostkę 2 cm. Paprykę kroję na kawałki. Cebulę po obraniu kroję na pół i odrywam łuski. Tofu kroję w kostkę 2 cm. Wszystko przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza.
Krok 3
Knorr przyprawa do warzyw, trzy łyżki oliwy i mieszam wszystko w marynacie. Można zostawić na 15 minut. Na przemian nakłuwam na patyczki do szaszłyków kawałek ananasa, tofu, cebula, papryka, szparag i znowu ananas i tak do końca patyczka. Grilluję na rozgrzanym grillu z każdej strony.
Krok 4
Sos: Do miseczki wsypuję Knorr sos sałatkowy balsamiczny z ziołami przygotowuję go według instrukcji opakowania, dodaję do niego Hellmann's vegan mayo, Hellmann's Ketchup łagodny i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem, posypuję miętą drobno pokrojoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej