Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

6 łyżek

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi kroję na kawałki 2 cm.

Krok 2

Ananasa obieram, wykrawam niejadalny środek i kroję w kostkę 2 cm. Paprykę kroję na kawałki. Cebulę po obraniu kroję na pół i odrywam łuski. Tofu kroję w kostkę 2 cm. Wszystko przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza.

Krok 3

Knorr przyprawa do warzyw, trzy łyżki oliwy i mieszam wszystko w marynacie. Można zostawić na 15 minut. Na przemian nakłuwam na patyczki do szaszłyków kawałek ananasa, tofu, cebula, papryka, szparag i znowu ananas i tak do końca patyczka. Grilluję na rozgrzanym grillu z każdej strony.

Krok 4

Sos: Do miseczki wsypuję Knorr sos sałatkowy balsamiczny z ziołami przygotowuję go według instrukcji opakowania, dodaję do niego Hellmann's vegan mayo, Hellmann's Ketchup łagodny i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem, posypuję miętą drobno pokrojoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej