Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

6 łyżek

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi kroję na kawałki 2 cm.

Krok 2

Ananasa obieram, wykrawam niejadalny środek i kroję w kostkę 2 cm. Paprykę kroję na kawałki. Cebulę po obraniu kroję na pół i odrywam łuski. Tofu kroję w kostkę 2 cm. Wszystko przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza.

Krok 3

Knorr przyprawa do warzyw, trzy łyżki oliwy i mieszam wszystko w marynacie. Można zostawić na 15 minut. Na przemian nakłuwam na patyczki do szaszłyków kawałek ananasa, tofu, cebula, papryka, szparag i znowu ananas i tak do końca patyczka. Grilluję na rozgrzanym grillu z każdej strony.

Krok 4

Sos: Do miseczki wsypuję Knorr sos sałatkowy balsamiczny z ziołami przygotowuję go według instrukcji opakowania, dodaję do niego Hellmann's vegan mayo, Hellmann's Ketchup łagodny i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem, posypuję miętą drobno pokrojoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej