Hiszpańskie antipasto z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie antipasto z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

null

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój, usuń gniazda nasienne, potnij na ćwiartki.

Krok 2

Zapiecz przez 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, tak by skórka popękała i stała się mocno rumiana.

Krok 3

Wystudź, obierz i potnij w paski, ułóż na półmisku razem z pokrojonymi karczochami, posiekanym czosnkiem i pomidorami.

Krok 4

Oliwę rozmieszaj z odrobiną sosu chili i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej