Hiszpańskie antipasto z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie antipasto z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

null

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój, usuń gniazda nasienne, potnij na ćwiartki.

Krok 2

Zapiecz przez 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, tak by skórka popękała i stała się mocno rumiana.

Krok 3

Wystudź, obierz i potnij w paski, ułóż na półmisku razem z pokrojonymi karczochami, posiekanym czosnkiem i pomidorami.

Krok 4

Oliwę rozmieszaj z odrobiną sosu chili i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej