Hiszpańskie antipasto z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie antipasto z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

null

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój, usuń gniazda nasienne, potnij na ćwiartki.

Krok 2

Zapiecz przez 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, tak by skórka popękała i stała się mocno rumiana.

Krok 3

Wystudź, obierz i potnij w paski, ułóż na półmisku razem z pokrojonymi karczochami, posiekanym czosnkiem i pomidorami.

Krok 4

Oliwę rozmieszaj z odrobiną sosu chili i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie antipasto z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej