
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
null
50 gramów
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój, usuń gniazda nasienne, potnij na ćwiartki.
Krok 2
Zapiecz przez 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, tak by skórka popękała i stała się mocno rumiana.
Krok 3
Wystudź, obierz i potnij w paski, ułóż na półmisku razem z pokrojonymi karczochami, posiekanym czosnkiem i pomidorami.
Krok 4
Oliwę rozmieszaj z odrobiną sosu chili i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej