
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
null
50 gramów
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój, usuń gniazda nasienne, potnij na ćwiartki.
Krok 2
Zapiecz przez 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, tak by skórka popękała i stała się mocno rumiana.
Krok 3
Wystudź, obierz i potnij w paski, ułóż na półmisku razem z pokrojonymi karczochami, posiekanym czosnkiem i pomidorami.
Krok 4
Oliwę rozmieszaj z odrobiną sosu chili i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















