
Składniki
500 gramów
3 szklanki
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawą z opakowania Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Przyprawy do karkówki Knorr.

Krok 2
Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.

Krok 3
Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.

Krok 4
Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.

Krok 5
Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z fasolką
Duża biała fasola typu Jaś to ostatnio nieco zapomniany składnik. Dziś częściej używana jest fasola czerwona z puszki. Jednak to ta biała fasola najbardziej kojarzy się z polską kuchnią, jest też nieodłącznym składnikiem popularnej fasolki po bretońsku. Przed dodawaniem do dań fasoli zniechęcać może długi czas jej przygotowania. By go skrócić, fasolę należy moczyć przez minimum 12 godzin, a dopiero później gotować w osolonej wodzie przez 30 minut. Postaraj się przygotować fasolkę dzień przed gotowaniem potrawy, pozwoli ci to oszczędzić wiele czasu. Karkówkę, którą będziesz podawać z fasolą Jaś, natrzyj ziołami, aby była soczysta i krucha, a potem upiecz. Najlepszym dodatkiem do tego typu jednogarnkowych dań jest chleb ale możesz także pokusić się o ugotowanie do niego kaszy, np. jęczmiennej, gryczanej lub pęczak. Sprawdzą się też ziemniaki. Taka micha fasoli z karkówką postawi na nogi i zadowoli każdego głodomora!