Imprezowe mini kanapki klubowe

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

40

1098 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

451 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1070 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

50 gramów

1 sztuka

4 plastry

2 sztuki

2 sztuki

4 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub w piekarniku, następnie okrój wszystkie ze skórki.

Imprezowe mini kanapki klubowe - Krok 1

Krok 2

Rozłóż na desce kromki po trzy sztuki w czterech rzędach i posmaruj je Ramą.

Imprezowe mini kanapki klubowe - Krok 2

Krok 3

Na dwóch kromkach z każdego rzędu rozłóż na przemian: kurczaka, ser, jajka pokrojone w plasterki, sałatę oraz paprykę.

Imprezowe mini kanapki klubowe - Krok 3

Krok 4

Teraz wszystkie trzy kromki z każdego rzędu osobno ułóż jedną na drugiej, przyciśnij mocno dłonią od góry i zepnij czterema wykałaczkami.

Imprezowe mini kanapki klubowe - Krok 4

Krok 5

Każdą z kanapek pokrój na cztery części po przekątnej i ułóż na półmisku. Trójkątne kanapki nabij na wykałaczki aby się nie rozsypały.

Imprezowe mini kanapki klubowe - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do takich kanapek idealnie pasują różnego rodzaju dipy.

11

Opinie o przepisie

  • Adam Zdunek

    Adam Zdunek

    Czy to Rajskie kanapki Ewuniu ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Zalas

    Anna Zalas

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Roszkowski

    Tadeusz Roszkowski

    LEPIEJ ZAPROŚ MNIE NA ŚNIADANIE !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Łaszewska

    Krystyna Łaszewska

    Proste a takie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Palusko

    Krzysztof Palusko

    Niech się Waldek mały do mnie odezwie.Stary Waldek to mój prawie kuzyn

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Nowak

    Teresa Nowak

    wysmienity pomysl:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Laśkiewicz

    Zosia Laśkiewicz

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Radke

    Paulina Radke

    Monika Radke zwłaszcza twoje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oksana Iwasz-Grzegrzolka

    Oksana Iwasz-Grzegrzolka

    No to mam co robić. ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wioleta Nizynski

    Mariusz Wioleta Nizynski

    Chialam napisac cos na sobote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wioleta Nizynski

    Mariusz Wioleta Nizynski

    OS ma sonore !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imprezowe mini kanapki klubowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Imprezowe mini kanapki kluboweImprezowe mini kanapki klubowe

Efektownie podane mini kanapki klubowe to alternatywa dla koreczków z sera, kabanosów i papryki, które często gościły na stołach w latach 90-tych podczas domówek. W tym przepisie również występują wykałaczki, jednak tym razem nabijamy na nie piętrowe kanapki pokrojone w trójkąty. Do przygotowania kanapek potrzebujesz kromek opieczonych w tosterze, pieczoną pierś z kurczaka, ser, ugotowane jajko, sałatę oraz paprykę, ale możesz też dowolnie modyfikować skład kanapek i dodać, np. inne ulubione warzywa, a kurczaka zastąpić łososiem. Gotowe kanapki przekrój tak, by powstały cztery trójkąty. Nabijając je na wykałaczki, zyskasz pewność, że się nie rozsypią. Do tej wyśmienitej przekąski idealnie będą pasowały różnego rodzaju dipy, np. orzeźwiający pomidorowy, aksamitny ziołowo-jogurtowy lub wyrazisty z nutą chrzanu. Takie przekąski jako pierwsze znikną z talerzy.