Indyk duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

5 łyżeczek

10 łyżeczek

0.7 szklanki

7 sztuk

12 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, pieprz, tymianek i sól dokładnie utrzyj, wlej ocet z 2 łyżkami wody.

Krok 2

Indyka pokrój na porcję, natrzyj czosnkiem z przyprawami, włóż do garnka.

Krok 3

Dodaj śliwki bez pestek, pokrojoną cebulę, liście laurowe, oliwki, pokrojone ogórki, wlej łyżkę wody i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.

Krok 4

Po tym czasie dolej wodę, aby sięgała do połowy mięsa, zagotuj, duś pod przykryciem około 2 godzin.

Krok 5

Wlej wino, dodaj cukier, duś przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej