
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
5 łyżeczek
10 łyżeczek
0.7 szklanki
7 sztuk
12 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, pieprz, tymianek i sól dokładnie utrzyj, wlej ocet z 2 łyżkami wody.
Krok 2
Indyka pokrój na porcję, natrzyj czosnkiem z przyprawami, włóż do garnka.
Krok 3
Dodaj śliwki bez pestek, pokrojoną cebulę, liście laurowe, oliwki, pokrojone ogórki, wlej łyżkę wody i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 4
Po tym czasie dolej wodę, aby sięgała do połowy mięsa, zagotuj, duś pod przykryciem około 2 godzin.
Krok 5
Wlej wino, dodaj cukier, duś przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej