Indyk duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

5 łyżeczek

10 łyżeczek

0.7 szklanki

7 sztuk

12 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek, pieprz, tymianek i sól dokładnie utrzyj, wlej ocet z 2 łyżkami wody.

Krok 2

Indyka pokrój na porcję, natrzyj czosnkiem z przyprawami, włóż do garnka.

Krok 3

Dodaj śliwki bez pestek, pokrojoną cebulę, liście laurowe, oliwki, pokrojone ogórki, wlej łyżkę wody i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.

Krok 4

Po tym czasie dolej wodę, aby sięgała do połowy mięsa, zagotuj, duś pod przykryciem około 2 godzin.

Krok 5

Wlej wino, dodaj cukier, duś przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej