
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
5 łyżeczek
10 łyżeczek
0.7 szklanki
7 sztuk
12 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, pieprz, tymianek i sól dokładnie utrzyj, wlej ocet z 2 łyżkami wody.
Krok 2
Indyka pokrój na porcję, natrzyj czosnkiem z przyprawami, włóż do garnka.
Krok 3
Dodaj śliwki bez pestek, pokrojoną cebulę, liście laurowe, oliwki, pokrojone ogórki, wlej łyżkę wody i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 4
Po tym czasie dolej wodę, aby sięgała do połowy mięsa, zagotuj, duś pod przykryciem około 2 godzin.
Krok 5
Wlej wino, dodaj cukier, duś przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























