Maślany indyk z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany indyk z pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
434 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

3 sztuki

2 pęczki

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż w moździerzu.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 1

Krok 2

Z natki urwij liście i dodaj do czosnku. Całość rozcieraj przez kilka minut.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj jeszcze połowę miękkiego masła oraz przyprawę z opakowania Fix Knorr. Rozcieraj przyprawy aż powstanie zielona pasta.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 3

Krok 4

Mięso zamarynuj w maśle ziołowo-pietruszkowym.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 4

Krok 5

Umieść teraz indyka wraz z dodatkową łyżką masła w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni przez 8-10 minut z każdej strony. Pietruszkowego indyka podawaj np. z ryżem.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Maślany indyk z pietruszką Maślany indyk z pietruszką

Czosnek zmiażdż w moździerzu.