Indyk z ananasem z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę z indyka kroimy na dwa podłużne kawałki mniej więcej tej samej grubości. Każdy kawałek nacieramy pastą ze zmielonego imbiru z chili, łyżeczką Delikatu Knorr i olejem.

Krok 2

Patelnię grillową rozgrzewamy. Układamy na niej kawałki indyka. Smażymy po 6 minut z każdej strony. Plastry ananasa smażymy obok po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Usmażonego indyka układamy na talerzach. Na wierzchu każdej polędwiczki kładziemy po plastrze ananasa.

Krok 4

Podajemy z łagodną surówką np. z białej kapusty i marchwi z groszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej