Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę z indyka kroimy na dwa podłużne kawałki mniej więcej tej samej grubości. Każdy kawałek nacieramy pastą ze zmielonego imbiru z chili, łyżeczką Delikatu Knorr i olejem.
Krok 2
Patelnię grillową rozgrzewamy. Układamy na niej kawałki indyka. Smażymy po 6 minut z każdej strony. Plastry ananasa smażymy obok po 2 minuty z każdej strony.
Krok 3
Usmażonego indyka układamy na talerzach. Na wierzchu każdej polędwiczki kładziemy po plastrze ananasa.
Krok 4
Podajemy z łagodną surówką np. z białej kapusty i marchwi z groszkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej