Jabłkowe ciasto z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

2 opakowania

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.

Krok 2

Jedną część wyłożyć na blachę.

Krok 3

Następnie do gorącego budyniu dodać kawałeczki jabłek i wylać masę na ciasto, drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń.

Krok 4

Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Z ilością mąki to tak na oko - bywa, że trzeba dać więcej - to chyba zależy od mąki właśnie. Ostatnio troszkę zmodyfikowałam - na spód ciasta dałam kawałki banana i czekolady pomarańczowej - resztę jak w przepisie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe ciasto z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kajmak tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej