Jabłkowe ciasto z budyniem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.

Krok 2

Jedną część wyłożyć na blachę.

Krok 3

Następnie do gorącego budyniu dodać kawałeczki jabłek i wylać masę na ciasto, drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń.

Krok 4

Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Z ilością mąki to tak na oko - bywa, że trzeba dać więcej - to chyba zależy od mąki właśnie. Ostatnio troszkę zmodyfikowałam - na spód ciasta dałam kawałki banana i czekolady pomarańczowej - resztę jak w przepisie.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej