Jagniecina s sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagniecina s sosem

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na te Jagniecine jest wprost boski. Tak wiec jak zawsze goraco polecam owy przepis. Przygotowywujemy Jagniecine. Klarowanym maslem smarujemy pedzelkiem z obu stron mieso, doprawiamy sola pieprzem , rozmarynem , posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Smazymy Jagniecine z obu stron do zarumienienia i wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Na tej samej patelni przygotowywujemy sos skladajacy sie z miodu, octu i musztardy . Sos bedzie gotowy kiedy zgestnieje.SMACZEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej