
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na te Jagniecine jest wprost boski. Tak wiec jak zawsze goraco polecam owy przepis. Przygotowywujemy Jagniecine. Klarowanym maslem smarujemy pedzelkiem z obu stron mieso, doprawiamy sola pieprzem , rozmarynem , posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Smazymy Jagniecine z obu stron do zarumienienia i wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Na tej samej patelni przygotowywujemy sos skladajacy sie z miodu, octu i musztardy . Sos bedzie gotowy kiedy zgestnieje.SMACZEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej