
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na te Jagniecine jest wprost boski. Tak wiec jak zawsze goraco polecam owy przepis. Przygotowywujemy Jagniecine. Klarowanym maslem smarujemy pedzelkiem z obu stron mieso, doprawiamy sola pieprzem , rozmarynem , posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Smazymy Jagniecine z obu stron do zarumienienia i wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Na tej samej patelni przygotowywujemy sos skladajacy sie z miodu, octu i musztardy . Sos bedzie gotowy kiedy zgestnieje.SMACZEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej