Jagniecina s sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagniecina s sosem

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na te Jagniecine jest wprost boski. Tak wiec jak zawsze goraco polecam owy przepis. Przygotowywujemy Jagniecine. Klarowanym maslem smarujemy pedzelkiem z obu stron mieso, doprawiamy sola pieprzem , rozmarynem , posiekanym czosnkiem.

Krok 2

Smazymy Jagniecine z obu stron do zarumienienia i wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Na tej samej patelni przygotowywujemy sos skladajacy sie z miodu, octu i musztardy . Sos bedzie gotowy kiedy zgestnieje.SMACZEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagniecina s sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej