Jaja ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

6 sztuk

50 gramów

1.5 kilograma

100

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłucz szpinak, a następnie zagotuj go i posiekaj jak najdrobniej.

Krok 2

Podsmaż wraz z serem, masłem i przyprawami. Umieść w sześciu małych kokilkach.

Krok 3

W środku zrób zagłębienie i wbij w niej jajko. Lekko posól i popieprz. Posyp serem, a następnie wstaw do pieca.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej