Jaja ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

6 sztuk

50 gramów

1.5 kilograma

100

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłucz szpinak, a następnie zagotuj go i posiekaj jak najdrobniej.

Krok 2

Podsmaż wraz z serem, masłem i przyprawami. Umieść w sześciu małych kokilkach.

Krok 3

W środku zrób zagłębienie i wbij w niej jajko. Lekko posól i popieprz. Posyp serem, a następnie wstaw do pieca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej