
Składniki
null
null
null
6 sztuk
50 gramów
1.5 kilograma
100
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłucz szpinak, a następnie zagotuj go i posiekaj jak najdrobniej.
Krok 2
Podsmaż wraz z serem, masłem i przyprawami. Umieść w sześciu małych kokilkach.
Krok 3
W środku zrób zagłębienie i wbij w niej jajko. Lekko posól i popieprz. Posyp serem, a następnie wstaw do pieca.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej