
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
40
0.75 szklanki
8 sztuk
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj.
Krok 2
Na dwóch łyżkach oleju smaż posiekaną cebulę.
Krok 5
Uformuj 8 kotlecików, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle. Podaj ciepłe.
Krok 3
Wszystko połącz, mieszaj z surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i startym serem.
Krok 4
Dodaj przyprawę delikat i wyrób jednolitą masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































