Jajeczne kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne kotleciki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

40

0.75 szklanki

8 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj.

Krok 2

Na dwóch łyżkach oleju smaż posiekaną cebulę.

Krok 5

Uformuj 8 kotlecików, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle. Podaj ciepłe.

Krok 3

Wszystko połącz, mieszaj z surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i startym serem.

Krok 4

Dodaj przyprawę delikat i wyrób jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos żurkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej