Jajeczne kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne kotleciki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

40

0.75 szklanki

8 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj.

Krok 2

Na dwóch łyżkach oleju smaż posiekaną cebulę.

Krok 5

Uformuj 8 kotlecików, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle. Podaj ciepłe.

Krok 3

Wszystko połącz, mieszaj z surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i startym serem.

Krok 4

Dodaj przyprawę delikat i wyrób jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej