
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
2 łyżki
40
0.75 szklanki
8 sztuk
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj.
Krok 2
Na dwóch łyżkach oleju smaż posiekaną cebulę.
Krok 5
Uformuj 8 kotlecików, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle. Podaj ciepłe.
Krok 3
Wszystko połącz, mieszaj z surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i startym serem.
Krok 4
Dodaj przyprawę delikat i wyrób jednolitą masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej