Jajeczne kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne kotleciki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

40

0.75 szklanki

8 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i jajka ugotowane na twardo drobno posiekaj.

Krok 2

Na dwóch łyżkach oleju smaż posiekaną cebulę.

Krok 5

Uformuj 8 kotlecików, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle. Podaj ciepłe.

Krok 3

Wszystko połącz, mieszaj z surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i startym serem.

Krok 4

Dodaj przyprawę delikat i wyrób jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej