Jarska paella z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarska paella z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

2 sztuki

1 litr

3 łyżki

4 łyżki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę posiekaj i razem podsmaż na oliwie.

Krok 2

Cukinie pokrój w grube plastry i dodaj do warzyw. Dorzuć pokrojoną fasolkę szparagową. Posyp pieprzem kajeńskim i wymieszaj.

Krok 3

Wsyp ryż i mieszaj, aby ziarenka pokryły się oliwą. Wlej bulionu.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę szafranu namoczonego w trzech łyżkach ciepłej wody. Wszystko razem mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, parę łyżeczek pesto, dużą garść orzeszków pinii i posiekaną zieleninę.

Krok 6

Przed podaniem potrawę należy udekorować cząstkami cytryn. Osoby, które nie są wegetarianami mogą dodać krewetki lub kiełbaski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej