
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
2 sztuki
1 litr
3 łyżki
4 łyżki
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę posiekaj i razem podsmaż na oliwie.
Krok 2
Cukinie pokrój w grube plastry i dodaj do warzyw. Dorzuć pokrojoną fasolkę szparagową. Posyp pieprzem kajeńskim i wymieszaj.
Krok 3
Wsyp ryż i mieszaj, aby ziarenka pokryły się oliwą. Wlej bulionu.
Krok 4
Dodaj łyżeczkę szafranu namoczonego w trzech łyżkach ciepłej wody. Wszystko razem mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj pomidory, parę łyżeczek pesto, dużą garść orzeszków pinii i posiekaną zieleninę.
Krok 6
Przed podaniem potrawę należy udekorować cząstkami cytryn. Osoby, które nie są wegetarianami mogą dodać krewetki lub kiełbaski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej