Jarska paella z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarska paella z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

2 sztuki

1 litr

3 łyżki

4 łyżki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę posiekaj i razem podsmaż na oliwie.

Krok 2

Cukinie pokrój w grube plastry i dodaj do warzyw. Dorzuć pokrojoną fasolkę szparagową. Posyp pieprzem kajeńskim i wymieszaj.

Krok 3

Wsyp ryż i mieszaj, aby ziarenka pokryły się oliwą. Wlej bulionu.

Krok 4

Dodaj łyżeczkę szafranu namoczonego w trzech łyżkach ciepłej wody. Wszystko razem mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, parę łyżeczek pesto, dużą garść orzeszków pinii i posiekaną zieleninę.

Krok 6

Przed podaniem potrawę należy udekorować cząstkami cytryn. Osoby, które nie są wegetarianami mogą dodać krewetki lub kiełbaski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarska paella z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej