
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 sztuka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
2 sztuki
1 litr
3 łyżki
4 łyżki
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę posiekaj i razem podsmaż na oliwie.
Krok 2
Cukinie pokrój w grube plastry i dodaj do warzyw. Dorzuć pokrojoną fasolkę szparagową. Posyp pieprzem kajeńskim i wymieszaj.
Krok 3
Wsyp ryż i mieszaj, aby ziarenka pokryły się oliwą. Wlej bulionu.
Krok 4
Dodaj łyżeczkę szafranu namoczonego w trzech łyżkach ciepłej wody. Wszystko razem mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj pomidory, parę łyżeczek pesto, dużą garść orzeszków pinii i posiekaną zieleninę.
Krok 6
Przed podaniem potrawę należy udekorować cząstkami cytryn. Osoby, które nie są wegetarianami mogą dodać krewetki lub kiełbaski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej