Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do gyrosa i grillujemy .

Krok 2

Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy .

Krok 3

Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . Doprawiamy solą i mini kostką czosnkową Knorr. Serwujemy na sałacie szaszłyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej