Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do gyrosa i grillujemy .

Krok 2

Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy .

Krok 3

Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . Doprawiamy solą i mini kostką czosnkową Knorr. Serwujemy na sałacie szaszłyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej