Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni
łatwe
1 osoba zapisała
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
20 dekagramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do gyrosa i grillujemy .
Krok 2
Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy .
Krok 3
Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . Doprawiamy solą i mini kostką czosnkową Knorr. Serwujemy na sałacie szaszłyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej