
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
0.5 kilograma
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.
Krok 2
Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.
Krok 3
Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej