
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
0.5 kilograma
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.
Krok 2
Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.
Krok 3
Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej