Fasolka w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.

Krok 2

Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.

Krok 3

Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej