Fasolka w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.

Krok 2

Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.

Krok 3

Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej