Fasolka w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.

Krok 2

Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.

Krok 3

Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej