Fasolka w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka w sosie

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą.

Krok 2

Dodajemy odsączoną fasolę, koncentrat, przyprawy i szklankę wody. Gotujemy przez pół godziny, aż fasola zmięknie i sos zgęstnieje.

Krok 3

Jeśli to konieczne, doprawiamy jeszcze do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej