Jeżynowy przysmak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

39 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

200 mililitrów

1 opakowanie

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

nadzienie:

1 kilogram

5 sztuk

50 dekagramów

150 gramów

15 dekagramów

1 opakowanie

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto drożdżowe, po czym pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 2

Ciasto rozwałkować na blasze, na wierzch ułożyć jeżyny.

Krok 3

Białka oddzielić od żółtek.

Krok 4

Żółtka utrzeć z twarogiem, śmietaną, cukrem i budyniem.

Krok 5

Z białek ubić pianę i połączyć ją z masą serową.

Krok 6

Masę serową rozsmarować na jeżynach.

Krok 7

Posypać migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jeżynowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej