
Składniki
50 dekagramów
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 gram
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj składniki marynaty: olej, przyprawa „Pięć Smaków”, sok z cytryny, cukier, sos sezamowy, curry.
Krok 2
Natrzyj kalmary Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie pokrój go w plasterki (kółeczka).
Krok 3
Polej kalmary marynatą i pozostaw na około godzinę.
Krok 4
Piecz kalmary po 2-3 minuty z każdej strony.Po przygotowaniu ułóż na półmisku i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej