Kalmary z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z grilla

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki marynaty: olej, przyprawa „Pięć Smaków”, sok z cytryny, cukier, sos sezamowy, curry.

Krok 2

Natrzyj kalmary Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie pokrój go w plasterki (kółeczka).

Krok 3

Polej kalmary marynatą i pozostaw na około godzinę.

Krok 4

Piecz kalmary po 2-3 minuty z każdej strony.Po przygotowaniu ułóż na półmisku i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej