
Składniki
50 dekagramów
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 gram
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj składniki marynaty: olej, przyprawa „Pięć Smaków”, sok z cytryny, cukier, sos sezamowy, curry.
Krok 2
Natrzyj kalmary Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie pokrój go w plasterki (kółeczka).
Krok 3
Polej kalmary marynatą i pozostaw na około godzinę.
Krok 4
Piecz kalmary po 2-3 minuty z każdej strony.Po przygotowaniu ułóż na półmisku i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej