Kalmary z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z grilla

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki marynaty: olej, przyprawa „Pięć Smaków”, sok z cytryny, cukier, sos sezamowy, curry.

Krok 2

Natrzyj kalmary Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie pokrój go w plasterki (kółeczka).

Krok 3

Polej kalmary marynatą i pozostaw na około godzinę.

Krok 4

Piecz kalmary po 2-3 minuty z każdej strony.Po przygotowaniu ułóż na półmisku i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej