Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

287 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

524 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

928 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

120 gramów

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść ze skóry i ości, a następnie rozgnieć np. widelcem.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 1

Krok 2

Twaróg wymieszaj z majonezem, dodaj makrelę i posiekaną w drobną kostkę cebulę.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 2

Krok 3

Kromki z chleba razowego pokrój na trójkąty lub kwadraciki i posmaruj margaryną. Nałóż pastę z makreli. Kanapki udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogaci smak pasty z makreli możesz do niej dodać również gotowane jajko.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej