Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

524 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

928 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść ze skóry i ości, a następnie rozgnieć np. widelcem.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 1

Krok 2

Twaróg wymieszaj z majonezem, dodaj makrelę i posiekaną w drobną kostkę cebulę.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 2

Krok 3

Kromki z chleba razowego pokrój na trójkąty lub kwadraciki i posmaruj margaryną. Nałóż pastę z makreli. Kanapki udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogaci smak pasty z makreli możesz do niej dodać również gotowane jajko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej