
Składniki
1 plaster
2 łyżki
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba przyciąć w trójkąty, będzie to kształt loda rożka. Chleb posmarować cienko masłem.
Krok 2
Nałożyć na jedną kromkę plaster sera, a na drugą szynkę, namalować kratkę ketchupem.
Krok 3
Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki, ułożyć na chlebie jako gałki lodów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej