Kanapkowe lody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapkowe lody

Autor: OliwiaRudy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 plaster

2 łyżki

1 plaster

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba przyciąć w trójkąty, będzie to kształt loda rożka. Chleb posmarować cienko masłem.

Krok 2

Nałożyć na jedną kromkę plaster sera, a na drugą szynkę, namalować kratkę ketchupem.

Krok 3

Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki, ułożyć na chlebie jako gałki lodów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapkowe lody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej