
Składniki
1 plaster
2 łyżki
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba przyciąć w trójkąty, będzie to kształt loda rożka. Chleb posmarować cienko masłem.
Krok 2
Nałożyć na jedną kromkę plaster sera, a na drugą szynkę, namalować kratkę ketchupem.
Krok 3
Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki, ułożyć na chlebie jako gałki lodów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej