Karmel

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

40 dekagramów

5 sztuk

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować w kąpieli wodnej wszystkie składniki. Wymieszać, na końcu dodać żółtka.

Krok 2

Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa osobne placki.

Krok 3

Przełożyć kremówki z zagęszczaczem na wierzchu, posmarować karmelem.

Krok 4

Posypać migdałami lub orzechami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej