
Składniki
1 kilogram
2 szklanki
1 pęczek
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
0.5 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia podziel na porcje i posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Wywar z włoszczyzny gotuj 20 minut, dołóż karpia i gotuj jeszcze ok. 15-20 minut.
Krok 3
Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek.
Krok 4
Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozcieńcz wywarem z ryb, dodaj rodzynki, migdały pokrojone w paski i zmielone goździki. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem zalej rybę, na wierzch dodaj migdały i tymianek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej