Karp po staropolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po staropolsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 pęczek

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia podziel na porcje i posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Wywar z włoszczyzny gotuj 20 minut, dołóż karpia i gotuj jeszcze ok. 15-20 minut.

Krok 3

Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozcieńcz wywarem z ryb, dodaj rodzynki, migdały pokrojone w paski i zmielone goździki. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Gotowym sosem zalej rybę, na wierzch dodaj migdały i tymianek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej