
Składniki
200 mililitrów
50 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę ugotuj w zielonej herbacie.

Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3
Ugotowaną kaszę połącz z jabłkiem, żurawiną i cynamonem.

Krok 4
Całość podgrzej.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana, pozyskiwana z nasion gryki, to zdrowy dodatek do mięs, warzyw i sosów – spróbuj jednak, jak smakuje w zupełnie nowej odsłonie, czyli na słodko. Wybierz spośród dwóch jej rodzajów – białej niepalonej oraz popularnej palonej o brązowym kolorze. Ta druga ma wyrazistszy smak oraz aromat, który wyróżnia ją spośród innych kasz. Do proponowanego dania wybierz dowolny rodzaj kaszy. Ugotuj ją w zielonej herbacie, która nada jej ciekawego posmaku, uważaj tylko, by zbytnio nie zmiękła, ponieważ ten rodzaj gotuje się dość szybko. Kiedy będzie się gotować, pokrój w drobną kostkę jabłko. Dobrze sprawdzi się lekko kwaśna odmiana, która będzie znakomicie komponować się z suszoną żurawiną. Staraj się wybierać duże, mięsiste owoce, które będą bardziej wyczuwalne w potrawie. Kaszę gryczaną na słodko dopraw cynamonem, który doda jej korzennego zapachu. Najlepsza jest na ciepło, ale na zimno również smakuje wybornie. Serwuj ją na śniadanie, a także jako słodki podwieczorek. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe – przekonaj się o tym, przygotowując pożywną kaszę gryczaną na słodko.


































