Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

230 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.

Krok 2

Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.

Krok 3

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej