Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
230 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 opakowania
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.
Krok 2
Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.
Krok 3
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej