Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

230 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.

Krok 2

Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.

Krok 3

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej