Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
230 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 opakowania
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.
Krok 2
Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.
Krok 3
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej