Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

230 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior pokroić w różyczki i gotować w osolonej wodzie około 10 minut od momentu zagotowania. Marchew pokrojoną w kostkę i fasolkę również ugotować.

Krok 2

Kaszotto grzybowe ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso mielone doprawić i podsmażyć na patelni.

Krok 3

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć. Sos grzybowy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać sosem i zagotować cały czas mieszając. Danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z mięsem mielonym i warzywami w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej