
Składniki
200 gramów
50 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
300 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroję w kostkę, pieczarki i cebulę kroję w połtalarki. Podsmażam kolejno na oleju.
Krok 2
Dodaję kaszotto, wodę oraz jogurt naturalny i gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaję masło oraz natkę pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej