
Składniki
200 gramów
50 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
300 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroję w kostkę, pieczarki i cebulę kroję w połtalarki. Podsmażam kolejno na oleju.
Krok 2
Dodaję kaszotto, wodę oraz jogurt naturalny i gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaję masło oraz natkę pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej