Kaszotto grzybowe z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto grzybowe z kurczakiem

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

2

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

300 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroję w kostkę, pieczarki i cebulę kroję w połtalarki. Podsmażam kolejno na oleju.

Krok 2

Dodaję kaszotto, wodę oraz jogurt naturalny i gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję masło oraz natkę pietruszki.

jedz.pysznie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej