Kaszotto grzybowe z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto grzybowe z kurczakiem

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

2

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

300 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroję w kostkę, pieczarki i cebulę kroję w połtalarki. Podsmażam kolejno na oleju.

Krok 2

Dodaję kaszotto, wodę oraz jogurt naturalny i gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaję masło oraz natkę pietruszki.

jedz.pysznie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto grzybowe z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej