Kaszotto z dynią i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z dynią i ciecierzycą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

350 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić.

Krok 2

Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać.

Krok 3

Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej