Kaszotto z dynią i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z dynią i ciecierzycą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

350 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do zrumienienia pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Doprawić.

Krok 2

Wsypać opakowanie Kaszotto Orientalne, wlać wrzątek i wymieszać.

Krok 3

Gotować wg instrukcji na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania dodać ciecierzycę i całość wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej