Klasyczne Carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne Carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

50 gramów

3 sztuki

null

400 gramów

6 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.

Krok 2

Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Krok 3

Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej