Klasyczne Carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne Carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

50 gramów

3 sztuki

null

400 gramów

6 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.

Krok 2

Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Krok 3

Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej