Klasyczne Carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne Carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

50 gramów

3 sztuki

null

400 gramów

6 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.

Krok 2

Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Krok 3

Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sandacz po polsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej