
Składniki
null
1 łyżka
null
50 gramów
3 sztuki
null
400 gramów
6 łyżek
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.
Krok 2
Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
Krok 3
Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej