Klasyczne Carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne Carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

50 gramów

3 sztuki

null

400 gramów

6 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.

Krok 2

Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Krok 3

Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne Carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej