
Składniki
null
1 łyżka
null
50 gramów
3 sztuki
null
400 gramów
6 łyżek
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj składniki do marynaty, polej nią mięso i odstaw na około 2 godziny.
Krok 2
Na łyżce oliwy obsmaż ze wszystkich stron mięso, a gdy ostygnie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
Krok 3
Pokrój na cieniutki plasterki, polej oliwą i dopraw pieprzem i solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej