
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
3 łyżki
1 pęczek
1
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
400
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do połowy zeszklonej w rondlu cebuli dodaj czosnek, sok z limetek i smaż, aż czosnek i cebula zaczną się lekko rumienić.
Krok 2
Dodaj sparzone i obrane ze skórki posiekane pomidory, pastę pomidorową, paprykę w proszku - dopraw do smaku i duś na małym ogniu.
Krok 3
Mięso wymieszaj w misce z bułką tartą, pozostałą cebulą, posiekaną miętą, kminkiem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodaj pokruszona Mini kostkę Knorr i wyrób na jednolitą masę.
Krok 4
Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż je na patelni (na oleju). Odsączone przełóż do rondelka z sosem. Całość duś jeszcze 0k. 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej