Kofta w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta w pomidorach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do połowy zeszklonej w rondlu cebuli dodaj czosnek, sok z limetek i smaż, aż czosnek i cebula zaczną się lekko rumienić.

Krok 2

Dodaj sparzone i obrane ze skórki posiekane pomidory, pastę pomidorową, paprykę w proszku - dopraw do smaku i duś na małym ogniu.

Krok 3

Mięso wymieszaj w misce z bułką tartą, pozostałą cebulą, posiekaną miętą, kminkiem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodaj pokruszona Mini kostkę Knorr i wyrób na jednolitą masę.

Krok 4

Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż je na patelni (na oleju). Odsączone przełóż do rondelka z sosem. Całość duś jeszcze 0k. 20 minut.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej