Kofta w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta w pomidorach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do połowy zeszklonej w rondlu cebuli dodaj czosnek, sok z limetek i smaż, aż czosnek i cebula zaczną się lekko rumienić.

Krok 2

Dodaj sparzone i obrane ze skórki posiekane pomidory, pastę pomidorową, paprykę w proszku - dopraw do smaku i duś na małym ogniu.

Krok 3

Mięso wymieszaj w misce z bułką tartą, pozostałą cebulą, posiekaną miętą, kminkiem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodaj pokruszona Mini kostkę Knorr i wyrób na jednolitą masę.

Krok 4

Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż je na patelni (na oleju). Odsączone przełóż do rondelka z sosem. Całość duś jeszcze 0k. 20 minut.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej