
Składniki
1.5 sztuki
330 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Krok 2
Rozpuść kostkę rosołową Knorr w 350 ml gorącej wody.
Krok 3
Mięso pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Do garnka wlej bulion, mleczko kokosowe i imbir. Gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Zamieszaj 2-3 razy i dodaj mięso. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę. Gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj przybrane kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej