Kokosowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

330 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki.

Krok 2

Rozpuść kostkę rosołową Knorr w 350 ml gorącej wody.

Krok 3

Mięso pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Do garnka wlej bulion, mleczko kokosowe i imbir. Gotuj przez 5 minut.

Krok 5

Zamieszaj 2-3 razy i dodaj mięso. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę. Gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj przybrane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej