
Składniki
1.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
330 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Krok 2
Rozpuść kostkę rosołową Knorr w 350 ml gorącej wody.
Krok 3
Mięso pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Do garnka wlej bulion, mleczko kokosowe i imbir. Gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Zamieszaj 2-3 razy i dodaj mięso. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę. Gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj przybrane kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej