Kokosowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

330 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki.

Krok 2

Rozpuść kostkę rosołową Knorr w 350 ml gorącej wody.

Krok 3

Mięso pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Do garnka wlej bulion, mleczko kokosowe i imbir. Gotuj przez 5 minut.

Krok 5

Zamieszaj 2-3 razy i dodaj mięso. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę. Gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj przybrane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej