Kokosowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

330 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki.

Krok 2

Rozpuść kostkę rosołową Knorr w 350 ml gorącej wody.

Krok 3

Mięso pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Do garnka wlej bulion, mleczko kokosowe i imbir. Gotuj przez 5 minut.

Krok 5

Zamieszaj 2-3 razy i dodaj mięso. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Dodaj pastę curry, sos rybny, cukier i kolendrę. Gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj przybrane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Nigiri-sushi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej