Kokosowe ślimaczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

40 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewam na stolnicę, mieszam z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dodaję Kasię i siekam nożem tak długo aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 2

Następnie wlewam śmietanę, wbijam jajka, wsypuję wiórka kokosowe i szybko zagniatam ciasto, które na połowę, do jednej połowy dodaję kakao.

Krok 3

Obydwa ciasta odkładam na godzinę do lodówki. Następnie obydwa ciasta oddzielnie rozwałkowuję na grubość 1 centymetra.

Krok 4

Nakładam ciemne ciasto na jasne i razem rozwałkowuje na grubość 1 centymetra.

Krok 5

Wykładam marmoladę i równo smaruję. Ciasto zwijam w rulon jak roladę.

Krok 6

Kroję w porcje grubości 1 centymetra i układam na przygotowaną brytfannę.

Krok 7

Piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z karmelem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej