Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
555 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 1

Krok 2

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 2

Krok 3

Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Arina Dunets

    Arina Dunets , 22.04.2020

    dobre to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej