
Składniki
800 gramów
400 gramów
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Krok 2
Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Krok 3
Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej