Koktajl selerowo-gruszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajl selerowo-gruszkowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyte, oczyszczone i rozdrobnione składniki umieść w dzbanku blendera. Dodaj cukier, wodę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl selerowo-gruszkowy - Krok 1
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem witaminy C.

1

Opinie o przepisie

  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz , 28.10.2018

    wspaniały!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl selerowo-gruszkowyKoktajl selerowo-gruszkowy

Owoce i warzywa – to duet doskonały. Na dzisiejszy podwieczorek proponuję smakowity koktajl selerowo-gruszkowy.

Dla kogo?

Taki podwieczorek przygotujesz w kilka chwil, więc z pewnością skusi on zwolenników ekspresowych w przygotowaniu posiłków. Wymieszaj seler i gruszkę oraz kilka dodatków i gotowe!

Na zdrowie!

Witamina C potrzebna od zaraz? Znajdziesz ją w tym owocowo-warzywnym koktajlu. Zaopatrzy on nasz organizm aż w 30% jej referencyjnej wartości spożycia (24 mg).

Czy wiesz, że?

Seler naciowy – bez niego nie powinna obejść się żadna dieta odchudzająca. Zastanawiasz się dlaczego? Jest on niskokaloryczny oraz bierze udział w usuwaniu toksyn z naszego organizmu. To wszystko za sprawą dużej ilości włókna pokarmowego. Błonnik usprawnia również procesy trawienne.