Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

100 gramów

250 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.

Krok 3

Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.

Krok 4

Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.

Krok 5

Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej