Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

100 gramów

250 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.

Krok 3

Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.

Krok 4

Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.

Krok 5

Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej