Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

100 gramów

250 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.

Krok 3

Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.

Krok 4

Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.

Krok 5

Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej