Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
null
1 pęczek
null
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
100 gramów
250 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.
Krok 2
Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.
Krok 3
Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.
Krok 4
Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.
Krok 5
Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej