Kolorowa zupa dyniowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostkę bulionową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Rozpuść masło w rondlu lub na głębokiej patelni, wrzuć cebulę, dynię oraz posiekaną papryczkę chili. Smaż 3 minuty, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Wlej bulion i mleko, gotuj, mieszając około 5 minut. Gdy dynia będzie miękka, zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy”, czyli blendera, dodaj śmietanę i wymieszaj trzepaczką. Przypraw pokruszoną minikosteczką czosnkową, odrobiną soli oraz sporą szczyptą pieprzu. Przed podaniem możesz posypać posiekaną natką.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ryż z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej