Kolorowa zupa dyniowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

124

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostkę bulionową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Rozpuść masło w rondlu lub na głębokiej patelni, wrzuć cebulę, dynię oraz posiekaną papryczkę chili. Smaż 3 minuty, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Wlej bulion i mleko, gotuj, mieszając około 5 minut. Gdy dynia będzie miękka, zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy”, czyli blendera, dodaj śmietanę i wymieszaj trzepaczką. Przypraw pokruszoną minikosteczką czosnkową, odrobiną soli oraz sporą szczyptą pieprzu. Przed podaniem możesz posypać posiekaną natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej