
Składniki
200 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
800 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię lub ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, a cebulę, paprykę i pomidory w kostkę.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę, następnie dynię lub ziemniaki oraz paprykę.
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i smaż całość jeszcze 2 minuty.
Krok 4
Dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wodę i kostkę Knorr. Gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

Dobra rada:
Curry możesz również podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z dynią i ciecierzycą
Szybkie oraz łatwe do przygotowania danie z kilku produktów, które będzie pyszne i jednocześnie niebanalne – kto nie chciałby poznać przepisu spełniającego wszystkie te kryteria? Curry z dynią i ciecierzycą melduje się do wykonania zadania! To uniwersalna potrawa na każdą okazję.
Dla kogo?
Smaczne danie dla wegetarian i nie tylko. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby stworzyć potrawę, która ma szansę dołączyć do listy ulubionych.
Na jaką okazję?
Curry z dynią i ciecierzycą to szybki i łatwy pomysł na codzienny obiad. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele trzeba, aby je przyrządzić!
Czy wiesz, że?
Ciecierzycę w puszce zawsze warto mieć w domu, bo przyda się do przygotowania wielu potraw. Pasuje do zup, curry, sałatek i past warzywnych. To produkt niezwykle uniwersalny!
Dla urozmaicenia:
Dyniowe curry możesz podać z łyżką kwaśnej śmietany. Dobrze skomponuje się z daniem.