Składniki
200 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
800 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię lub ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, a cebulę, paprykę i pomidory w kostkę.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę, następnie dynię lub ziemniaki oraz paprykę.
Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i smaż całość jeszcze 2 minuty.
Krok 4
Dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wodę i kostkę Knorr. Gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.
Dobra rada:
Curry możesz również podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z dynią i ciecierzycą
Szybkie oraz łatwe do przygotowania danie z kilku produktów, które będzie pyszne i jednocześnie niebanalne – kto nie chciałby poznać przepisu spełniającego wszystkie te kryteria? Curry z dynią i ciecierzycą melduje się do wykonania zadania! To uniwersalna potrawa na każdą okazję.
Dla kogo?
Smaczne danie dla wegetarian i nie tylko. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby stworzyć potrawę, która ma szansę dołączyć do listy ulubionych.
Na jaką okazję?
Curry z dynią i ciecierzycą to szybki i łatwy pomysł na codzienny obiad. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele trzeba, aby je przyrządzić!
Czy wiesz, że?
Ciecierzycę w puszce zawsze warto mieć w domu, bo przyda się do przygotowania wielu potraw. Pasuje do zup, curry, sałatek i past warzywnych. To produkt niezwykle uniwersalny!
Dla urozmaicenia:
Dyniowe curry możesz podać z łyżką kwaśnej śmietany. Dobrze skomponuje się z daniem.