Curry z dynią i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z dynią i ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

800 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię lub ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, a cebulę, paprykę i pomidory w kostkę.

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę, następnie dynię lub ziemniaki oraz paprykę.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i smaż całość jeszcze 2 minuty.

Krok 4

Dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wodę i kostkę Knorr. Gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz również podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z dynią i ciecierzycąCurry z dynią i ciecierzycą

Szybkie oraz łatwe do przygotowania danie z kilku produktów, które będzie pyszne i jednocześnie niebanalne – kto nie chciałby poznać przepisu spełniającego wszystkie te kryteria? Curry z dynią i ciecierzycą melduje się do wykonania zadania! To uniwersalna potrawa na każdą okazję.

Dla kogo?

Smaczne danie dla wegetarian i nie tylko. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby stworzyć potrawę, która ma szansę dołączyć do listy ulubionych.

Na jaką okazję?

Curry z dynią i ciecierzycą to szybki i łatwy pomysł na codzienny obiad. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele trzeba, aby je przyrządzić!

Czy wiesz, że?

Ciecierzycę w puszce zawsze warto mieć w domu, bo przyda się do przygotowania wielu potraw. Pasuje do zup, curry, sałatek i past warzywnych. To produkt niezwykle uniwersalny!

Dla urozmaicenia:

Dyniowe curry możesz podać z łyżką kwaśnej śmietany. Dobrze skomponuje się z daniem.