Curry z dynią i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z dynią i ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

800 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię lub ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, a cebulę, paprykę i pomidory w kostkę.

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę, następnie dynię lub ziemniaki oraz paprykę.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i smaż całość jeszcze 2 minuty.

Krok 4

Dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wodę i kostkę Knorr. Gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz również podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z dynią i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywna paella
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z dynią i ciecierzycąCurry z dynią i ciecierzycą

Szybkie oraz łatwe do przygotowania danie z kilku produktów, które będzie pyszne i jednocześnie niebanalne – kto nie chciałby poznać przepisu spełniającego wszystkie te kryteria? Curry z dynią i ciecierzycą melduje się do wykonania zadania! To uniwersalna potrawa na każdą okazję.

Dla kogo?

Smaczne danie dla wegetarian i nie tylko. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby stworzyć potrawę, która ma szansę dołączyć do listy ulubionych.

Na jaką okazję?

Curry z dynią i ciecierzycą to szybki i łatwy pomysł na codzienny obiad. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele trzeba, aby je przyrządzić!

Czy wiesz, że?

Ciecierzycę w puszce zawsze warto mieć w domu, bo przyda się do przygotowania wielu potraw. Pasuje do zup, curry, sałatek i past warzywnych. To produkt niezwykle uniwersalny!

Dla urozmaicenia:

Dyniowe curry możesz podać z łyżką kwaśnej śmietany. Dobrze skomponuje się z daniem.