Curry z dynią i ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

800 gramów

150 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię lub ziemniaki pokrój w mniejsze kawałki, a cebulę, paprykę i pomidory w kostkę.

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę, następnie dynię lub ziemniaki oraz paprykę.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i smaż całość jeszcze 2 minuty.

Krok 4

Dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wodę i kostkę Knorr. Gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz również podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z dynią i ciecierzycąCurry z dynią i ciecierzycą

Szybkie oraz łatwe do przygotowania danie z kilku produktów, które będzie pyszne i jednocześnie niebanalne – kto nie chciałby poznać przepisu spełniającego wszystkie te kryteria? Curry z dynią i ciecierzycą melduje się do wykonania zadania! To uniwersalna potrawa na każdą okazję.

Dla kogo?

Smaczne danie dla wegetarian i nie tylko. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby stworzyć potrawę, która ma szansę dołączyć do listy ulubionych.

Na jaką okazję?

Curry z dynią i ciecierzycą to szybki i łatwy pomysł na codzienny obiad. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele trzeba, aby je przyrządzić!

Czy wiesz, że?

Ciecierzycę w puszce zawsze warto mieć w domu, bo przyda się do przygotowania wielu potraw. Pasuje do zup, curry, sałatek i past warzywnych. To produkt niezwykle uniwersalny!

Dla urozmaicenia:

Dyniowe curry możesz podać z łyżką kwaśnej śmietany. Dobrze skomponuje się z daniem.