Kolorowy sernik

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

80

389 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1411 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

120 gramów

80 gramów

2 sztuki

0.5 łyżeczki

masa serowa:

700 gramów

20 gramów

0.5 szklanki

3 sztuki

160 gramów

125 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuść, każdy kolor oddzielnie, w połowie podanej na opakowaniu wody.

Krok 2

Pomarańczową i czerwoną ostudź i wstaw do lodówki, by stężała.

Krok 3

Zieloną pozostaw w misce z ciepłą wodą, by za szybko nie stężała.

Krok 4

Przygotuj ciasto. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i miękką Kasię, wszystko wymieszaj mikserem.

Krok 5

Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej mąką tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz w 180st.C około 20 minut.

Krok 6

Przygotuj masę serową. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnego mleka i odstaw, by napęczniała.

Krok 7

Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj ser i miękką Kasię. Wymieszaj.

Krok 8

Stężałe galaretki wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę.

Krok 9

Do żelatyny wlej 1/3 szklanki wrzątku i podgrzewaj, aż się rozpuści.

Krok 10

Zdejmij z ognia i dodaj do niej kilka łyżek masy serowej. Tak przygotowaną żelatynę wymieszaj z resztą masy serowej.

Krok 11

Połowę masy serowej przełóż na upieczone ciasto, posyp kostkami galaretki i przykryj resztą masy.

Krok 12

Sernik wstaw na 20 minut do lodówki. Gdy lekko stężeje, polej go zieloną galaretką i ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin.

19

Opinie o przepisie

  • Kozapol Sp. z.o.o.

    Kozapol Sp. z.o.o. , 13.05.2017

    Na spód herbatniki a do masy serowej mleko kozie i wyjdzie idealnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka , 10.02.2017

    Rewelacyjny efekt końcowy .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka , 06.02.2017

    Ciasta niestety nie robiłam tak szybko jak Pani na filmie . Nie robię często ciast więc nie wiedziałam o jaki ser chodzi. Po drugie u mnie galaretka bardzo długo się robiła więc by przyspieszyć włożyłam do zamrażalnika. Nie wiem jak smakuje i jak wygląda w środku ale do najłatwiejszych nie zaliczam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • TEST Dawid

    TEST Dawid , 04.01.2017

    Wygląda świetnie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Węgrzyńska

    Marzena Węgrzyńska , 24.07.2016

    Przepyszny i cudownie wygląda ❤

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radomila Janiak

    Radomila Janiak , 24.07.2016

    Pychotka mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Bilska

    Grażyna Bilska , 12.07.2016

    Można zamiast biszkoptu dać herbatniki i też jest smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Kobińska

    Elżbieta Kobińska , 11.07.2016

    Robię go od lat i proponuje bez spodu biszkoptowego - szybciej i smaczniej :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Lipa

    Basia Lipa , 11.07.2016

    Dzieki :-), a najlepiej identyczny bym zamowila

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.07.2016

    Basia Lipa Wystarczy kliknąć w załączone zdjęcie ;) A po więcej inspiracji zapraszamy do naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn/owocowe-love/sernik-w-lipcu-najlepiej-smakuje-na-zimno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Lipa

    Basia Lipa , 11.07.2016

    Troche inaczej ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Anula Chadzyńska

    Ania Anula Chadzyńska , 11.07.2016

    Robi sie go tak samo jak zawsze sernik na zimno (mozna tez sammu zrobic takie sernik z sera, zelatyny etc.. jezeli ktos nie chce kupnego z paczki) .. do tej masy dodaje sie pokrojone w postke kawalki lalaretki, a reszta tak jak zawsze.. Pycha.. robilam kilka lat tmu pierwszy raz i cudowny :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Lipa

    Basia Lipa , 11.07.2016

    Przepis poprosze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Kot-Nowakowska

    Aneta Kot-Nowakowska , 04.07.2016

    Wygląda smacznie aż ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kaczmarek

    Ewa Kaczmarek , 03.07.2016

    Cukiereczek oczy wylapuja takie piękno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Isabelle Belle

    Isabelle Belle , 03.07.2016

    Manfred Ewa Ciupke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    A jak smakuje! :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Orjanik

    Kasia Orjanik , 03.07.2016

    wyglada super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Lewandowska

    Bożena Lewandowska , 03.07.2016

    Pychota.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej