Kora orzechowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

20 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

10 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

krem:

1 słoik

1.5 sztuki

3 łyżki

2 opakowania

0.75 szklanki

1 łyżka

5 sztuk

3 opakowania

1

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Białka ubić na pianę, następnie dodawać cukier, ciągle ubijając.

Krok 2

Potem dodać resztę składników i wymieszać.

Krok 3

Upiec dwa placki.

Krok 4

Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z trzema łyżkami cukru.

Krok 5

Budyń rozmieszać w 0,75 szklanki wody, 1 łyżką mąki i pięcioma żółtkami i wlać do gotującego soku, ucierać.

Krok 6

Gdy budyń ostygnie, dodać 1,5 kostki Kasi i zmiksować.

Krok 7

Na pierwszy placek dajemy pół kremu, na to nasączone delicje.

Krok 8

Posmarować resztą kremu, na to drugi placek.

Krok 9

Ułożyć brzoskwinie i polać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kora orzechowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto z musem czekoladowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej