Krem z borowików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z borowików

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

6 szczypt

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz zalewając je w garnku 2 szklankami zimnej wody. Po 30 minutach moczenia gotuj ok. pół godziny. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. W 2 szklankach gorącej wody, zagotowanej, rozpuść oba buliony.

Krok 2

Do podgotowanych grzybów dodaj liście laurowe i warzywa oraz utłuczony na proszek jałowiec i bulion, gotuj aż warzywa zmiękną a następnie wyjmij liście a zupę zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dopraw zupę do smaku pieprzem, dolej śmietankę i już nie gotuj by się nie zważyła. Podawaj na gorąco przybierając kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej