Krem z borowików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z borowików

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

6 szczypt

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz zalewając je w garnku 2 szklankami zimnej wody. Po 30 minutach moczenia gotuj ok. pół godziny. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. W 2 szklankach gorącej wody, zagotowanej, rozpuść oba buliony.

Krok 2

Do podgotowanych grzybów dodaj liście laurowe i warzywa oraz utłuczony na proszek jałowiec i bulion, gotuj aż warzywa zmiękną a następnie wyjmij liście a zupę zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dopraw zupę do smaku pieprzem, dolej śmietankę i już nie gotuj by się nie zważyła. Podawaj na gorąco przybierając kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej