
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
6 szczypt
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz zalewając je w garnku 2 szklankami zimnej wody. Po 30 minutach moczenia gotuj ok. pół godziny. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. W 2 szklankach gorącej wody, zagotowanej, rozpuść oba buliony.
Krok 2
Do podgotowanych grzybów dodaj liście laurowe i warzywa oraz utłuczony na proszek jałowiec i bulion, gotuj aż warzywa zmiękną a następnie wyjmij liście a zupę zmiksuj zupę na krem.
Krok 3
Dopraw zupę do smaku pieprzem, dolej śmietankę i już nie gotuj by się nie zważyła. Podawaj na gorąco przybierając kleksami śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































