Krem z borowików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z borowików

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 szczypt

2 sztuki

4 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz zalewając je w garnku 2 szklankami zimnej wody. Po 30 minutach moczenia gotuj ok. pół godziny. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. W 2 szklankach gorącej wody, zagotowanej, rozpuść oba buliony.

Krok 2

Do podgotowanych grzybów dodaj liście laurowe i warzywa oraz utłuczony na proszek jałowiec i bulion, gotuj aż warzywa zmiękną a następnie wyjmij liście a zupę zmiksuj zupę na krem.

Krok 3

Dopraw zupę do smaku pieprzem, dolej śmietankę i już nie gotuj by się nie zważyła. Podawaj na gorąco przybierając kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z borowików  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej