Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
16 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć posiekaną dymkę, czosnek, imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sos chili oraz pikle z pomidorów.
Krok 3
Smaż przez pół minuty cały czas mieszając.
Krok 4
Wrzuć krewetki i smaż, aż uzyskają intensywnie różowy kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej