Krewetki na ostro-kwaśno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ostro-kwaśno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

16 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i usuń czarne żyłki.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć posiekaną dymkę, czosnek, imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sos chili oraz pikle z pomidorów.

Krok 3

Smaż przez pół minuty cały czas mieszając.

Krok 4

Wrzuć krewetki i smaż, aż uzyskają intensywnie różowy kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej