
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
16 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć posiekaną dymkę, czosnek, imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sos chili oraz pikle z pomidorów.
Krok 3
Smaż przez pół minuty cały czas mieszając.
Krok 4
Wrzuć krewetki i smaż, aż uzyskają intensywnie różowy kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























