
Składniki
500 mililitrów
0.75 łyżeczki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.3 szklanki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj pieprz cayenne i sól, wymieszaj i rozsyp ją na talerzu.
Krok 2
Na drugi talerz wlej białka i ubij je delikatnie, a na trzecim talerzu rozłóż wiórki.
Krok 3
Krewetki natnij wzdłuż, rozłóż je i delikatnie spłaszcz dłonią. Uważaj, aby się całkowicie nie przepołowiły.
Krok 4
Każdą krewetkę trzymaj za ogonek i zanurzaj najpierw w mące, potem w białku i na końcu obtaczaj w wiórkach.
Krok 5
Krewetki wrzucaj na głęboki rozgrzany olej i smaż przez minutę. Odsącz przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej