Krewetki w kokosowych skorupkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w kokosowych skorupkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.75 łyżeczki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

0.3 szklanki

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj pieprz cayenne i sól, wymieszaj i rozsyp ją na talerzu.

Krok 2

Na drugi talerz wlej białka i ubij je delikatnie, a na trzecim talerzu rozłóż wiórki.

Krok 3

Krewetki natnij wzdłuż, rozłóż je i delikatnie spłaszcz dłonią. Uważaj, aby się całkowicie nie przepołowiły.

Krok 4

Każdą krewetkę trzymaj za ogonek i zanurzaj najpierw w mące, potem w białku i na końcu obtaczaj w wiórkach.

Krok 5

Krewetki wrzucaj na głęboki rozgrzany olej i smaż przez minutę. Odsącz przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej