
Składniki
500 mililitrów
0.75 łyżeczki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
0.3 szklanki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj pieprz cayenne i sól, wymieszaj i rozsyp ją na talerzu.
Krok 2
Na drugi talerz wlej białka i ubij je delikatnie, a na trzecim talerzu rozłóż wiórki.
Krok 3
Krewetki natnij wzdłuż, rozłóż je i delikatnie spłaszcz dłonią. Uważaj, aby się całkowicie nie przepołowiły.
Krok 4
Każdą krewetkę trzymaj za ogonek i zanurzaj najpierw w mące, potem w białku i na końcu obtaczaj w wiórkach.
Krok 5
Krewetki wrzucaj na głęboki rozgrzany olej i smaż przez minutę. Odsącz przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























