
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki polej wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i smaż, aż woda wyparuje.
Krok 3
Dodaj czosnek pokrojony na plasterki oraz pieprz osączony z zalewy i resztę oliwy.
Krok 4
Dopraw pieprzem, solą oraz posiekaną papryczką chili. Wymieszaj i podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 5
Świetnie smakuje z białym pieczywem i białym wytrawnym winem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej