Krewetki w sosie pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie pieprzowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki polej wrzątkiem i odsącz.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i smaż, aż woda wyparuje.

Krok 3

Dodaj czosnek pokrojony na plasterki oraz pieprz osączony z zalewy i resztę oliwy.

Krok 4

Dopraw pieprzem, solą oraz posiekaną papryczką chili. Wymieszaj i podawaj posypane natką pietruszki.

Krok 5

Świetnie smakuje z białym pieczywem i białym wytrawnym winem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej