Kruche z malinami i jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

273 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

0.25 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto z w/w składników, wcześniej oddzielając żółtka od białek.

Krok 2

Z białek i cukru ubić na sztywno pianę i wstawić na około 30 minut do lodówki.

Krok 3

Około 1/3 część ciasta odkroić i wstawić do zamrażalnika na 30 minut.

Krok 4

Wysmarować blachę Kasią i wysypać bułką tartą. Położyć na nią ciasto i delikatnie nakłuć widelcem.

Krok 5

Na ciasto położyć maliny i jabłka pokrojone w plasterki.

Krok 6

Na wierzch ciasta położyć warstwę sztywnej piany z białek i dodatkowo zetrzeć na tarce zimną część ciasta.

Krok 7

Na sam koniec można położyć jeszcze cienką warstwę owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche z malinami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z rabarbarem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej