
Składniki
8 sztuk
1 kilogram
4 łyżki
50 gramów
2 łyżki
50 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.
Krok 2
Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.
Krok 3
Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.
Krok 4
Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.
Krok 5
Następnie dodaj rodzynki do potrawy.
Krok 6
Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej