Kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 kilogram

4 łyżki

50 gramów

2 łyżki

50 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.

Krok 2

Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.

Krok 3

Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.

Krok 4

Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.

Krok 5

Następnie dodaj rodzynki do potrawy.

Krok 6

Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej