
Składniki
8 sztuk
1 kilogram
4 łyżki
50 gramów
2 łyżki
50 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.
Krok 2
Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.
Krok 3
Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.
Krok 4
Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.
Krok 5
Następnie dodaj rodzynki do potrawy.
Krok 6
Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej