Kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 kilogram

4 łyżki

50 gramów

2 łyżki

50 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.

Krok 2

Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.

Krok 3

Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.

Krok 4

Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.

Krok 5

Następnie dodaj rodzynki do potrawy.

Krok 6

Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej