Kurczak po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

82

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

8 sztuk

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.

Krok 2

Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.

Krok 3

Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.

Krok 4

Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.

Krok 5

Następnie dodaj rodzynki do potrawy.

Krok 6

Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej