Orientalny kurczak z ananasem i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem i curry

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

100 gramów

null

200 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Mięso oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i curry.

Krok 2

Kurczaka usmażyć na rozgrzanej oliwie. Usmażone mięso wyjąć i pozostawić do ostudzenia.

Krok 3

Ananasa odsączyć, pokroić w drobną kostkę.

Krok 4

Wymieszać kurczaka z ananasem, odsączoną kukurydzą i majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem i curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej