
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 6 części, włóż do garnka, wsyp sól, pieprz, szafran, dodaj pokrojoną cebulę i masło
Krok 2
Zalej wodą, aby przykryła zawartość naczynia. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś przez 40 min.
Krok 3
Kawałki kurczaka przełóż na talerz.
Krok 4
Do wywaru dodaj śliwki, gotuj małym ogniu 15 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon i miód, duś aż sos zgęstnieje. Kurczaka podgrzej w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej