LEKKI TORT CAPPUCINO przepis – Zobacz na przepisy.pl

LEKKI TORT CAPPUCINO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

6 sztuk

do przełożenia:

1 słoik

1 opakowanie

1 puszka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka jaj na sztywną pianę, dodajemy cukier który wcześniej zmiksowaliśmy blenderem - wszystko ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka jaj, przesianą mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i całą torebkę cappucino oraz kakao.

Krok 2

Pieczemy w formie to tortów bądź w tzw.emaliowanym garnku - jak ciasto ,,pęknie'' na środku bądź będzie odchodziło od brzegu formy będzie to oznaczało, że jest gotowe.

Krok 3

Po wyjęciu z piekarnika studzimy (najlepiej dwa dni), a następnie przekrajamy dowolną ilość warstw (u mnie zwykle 6) i nasączamy alkoholem z wodą i cytrynką.

Krok 4

Przekładamy kolejno dżemem morelowym bądź porzeczkowym, bitą śmietaną, brzoskwiniami z puszki, kremem czekoladowym, znów bitą śmietaną i np. kawałeczkami posiekanej czekolady, masą z śmietany i utartych cukierków "Michałki". Dekorujemy owocami lub czym tam nas poniesie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej