LEKKI TORT CAPPUCINO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

6 sztuk

do przełożenia:

1 puszka

1 opakowanie

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka jaj na sztywną pianę, dodajemy cukier który wcześniej zmiksowaliśmy blenderem - wszystko ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka jaj, przesianą mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i całą torebkę cappucino oraz kakao.

Krok 2

Pieczemy w formie to tortów bądź w tzw.emaliowanym garnku - jak ciasto ,,pęknie'' na środku bądź będzie odchodziło od brzegu formy będzie to oznaczało, że jest gotowe.

Krok 3

Po wyjęciu z piekarnika studzimy (najlepiej dwa dni), a następnie przekrajamy dowolną ilość warstw (u mnie zwykle 6) i nasączamy alkoholem z wodą i cytrynką.

Krok 4

Przekładamy kolejno dżemem morelowym bądź porzeczkowym, bitą śmietaną, brzoskwiniami z puszki, kremem czekoladowym, znów bitą śmietaną i np. kawałeczkami posiekanej czekolady, masą z śmietany i utartych cukierków "Michałki". Dekorujemy owocami lub czym tam nas poniesie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • LEKKI TORT CAPPUCINO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto słonecznikowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej