Leśne smaczki w naleśnikach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leśne smaczki w naleśnikach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

6 łyżek

6 sztuk

12 łyżek

150 gramów

6 łyżek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser utrzyj z cukrem i 0,3 jagód i malin. Posmaruj naleśniki.

Krok 2

Naleśniki zroluj. Posyp pozostałymi malinami i jagodami, polej polewą.

Krok 3

Osobno podawaj śmietanę i cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśne smaczki w naleśnikach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej